Povestea primei francize de succes din Brăila

Anii ʼ90 au oferit oportunități de afaceri antreprenorilor locali. Pe o piață aflată în plină dezvoltare, în anul 1999, Iulian Zamfir a pus bazele Restaurantului – Pizzerie Bella Italia din Brăila. Numele a devenit extrem de cunoscut în rândul brăilenilor și în cel mai scurt timp afacerea s-a dovedit a fi una de succes, motiv pentru care inițiatorul conceptului a făcut eforturi să mențină interesul clienților prin diversificarea produselor oferite.

0
224
views

“Ideea de pizzeria de la care am pornit a fost permanent îmbunătățită pentru a veni în întâmpinarea dorințelor clienților noștri. Meniul a fost diversificat în timp, însă are la bază o variată ofertă de tipuri de pizza, cu ingrediente proaspete, pregătite în fața clienților, după o rețetă autentică”, afirmă fondatorul afacerii, Iulian Zamfir.

Bella Italia este prima franciză românească pentru restaurant, care a luat ființă în anul 2003. Această franciză a oferit inițial trei concepte de afacere. Două dintre ele funcționează sub brandul Pizzeria Bella Italia, unul este conceptul de “pizzeria clasică”, potrivit pentru spațiile stradale, cu o suprafață de peste 300 mp cu terasă și parcare și al doilea vizează un format de pizzerie cu o suprafață de 50 mp destinat centrelor comerciale. Al treilea concept este Bella Italia Delivery, adaptat livrărilor la domiciliu, adresat clientelei de proximitate. Varianta clasică include și un mini-concept destinat copiilor “Bella Bambini”, care implică organizarea de petreceri pentru cei mici.

“Petrecerile sunt ca un adevărat magnet atât pentru copii, cât și pentru părinții lor. Pentru noi, implică un mod aparte de a amenajare a locației, o persoană special pregătită pentru animarea petrecerii, un meniu adaptat pentru copii, jocuri, muzică și multă distracție”, spune Iulian Zamfir.

Bella Italia este diferită de celelalte pizzerii, în primul rând prin modul de pregătire a preparatelor deoarece acestea sunt realizate în fața clienților, cu produse proaspete, de calitate, bucătarii oferind totodată și un adevărat spectacol culinar.

Un nou concept: Pizza Express 

Ideea de extindere prin franciză a apărut încă din anul 2005, la șase ani după inaugurarea primului restaurant pizzerie, francizorul dorind lansarea unui concept de tip “street food” sub marca Bella Italia.

Adaptându-se ritmului de viață alert, francizorul a dezvoltat în anul 2017 al patrulea concept, Bella Italia Pizza Express, destinat persoanelor care își doresc o servire rapidă, oferta de bază fiind „pizza la felie”. Prima unitate de acest tip a fost deschisă deja în Brăila și a reușit să câștige adepți într-un timp scurt, acest lucru datorându-se și amplasării, locația fiind atent aleasă.

Iulian Zamfir dorește să extindă conceptul la nivel național, motiv pentru care caută antreprenori dornici să i se alăture în dezvoltarea brandului. Investiția estimată pentru achiziționarea unei francize Bella Italia Pizza Express se ridică la aproximativ 40.000 de euro, din care 15.000 de euro reprezintă costul pentru echipamente, mobilier și sistemul informatic, 5.000 de euro este taxa de franciză, iar restul sumei de 20.000 de euro acoperă alte cheltuieli pentru marketing, construcția modulului, birotică etc. Taxele pe care francizatul le va plăti după preluarea francizei și începerea afacerii includ o redevență lunară în valoare de 2% din cifra de afaceri și o contribuție la bugetul de marketing de 1%.

Există numeroase programe de finanțare care permit accesarea de fonduri europene sau de la stat, care pot facilita procesul de demarare al unei afaceri. Programul Start-Up Nation 2018 a deschis o nouă sesiune de înscrieri prin care antreprenorii români care își doresc înființarea unor afaceri mici pot beneficia de fonduri nerambursabile de până la 44.000 de euro.

Alte servicii de care beneficiază viitorii francizați includ cercetarea pieței locale, evaluarea potențialelor locații, instruirea inițială urmată de un program continuu de instruire, susținut în cadrul Școlii Bella Italia, sprijin și coordonare pentru elaborarea planului și amenajare interioară.

Potențialul candidat interesat de franciza Bella Italia Pizza Express ar putea  astfel dispune de toate premisele necesare pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile în domeniu, beneficiind de know-how-ul și experiența unui sistem de franciză dovedit a fi de succes.

Franciza Bella Italia este cea mai cunoscută afacere de acest tip din Brăila, devenind un adevărat brand care poate fi extins în oricare oraș din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ