Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal

0
32
views

Intrarea în vigoare a Regulamentului Uniunii Europene 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a datelor obligă toți agenții economici, organizațiile, instituțiile și autoritățile care prelucrează date cu caracter personal să aplice noile reguli și proceduri. Nerespectarea acestora duce la sancțiuni de până la 10.000.000 euro sau 2% din cifra globală de afaceri, mergând chiar până la 20.000.000 de euro sau 4% din cifra globală de afaceri. În plus, Autoritatea de supraveghere poate dispune și alte măsuri complementare, cum ar fi interdicția de a mai prelucra date cu caracter personal sau obligația de a șterge aceste date.

Regulamentul european prevede că ocuparea funcției de “Responsabil cu protecția datelor” se poate face prin numirea unei persoane din interiorul firmei, dar cu mențiunea că acea persoană trebuie să aibă cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor.

În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila organizează cursul intensiv pentru ocupația „Responsabil cu protecția datelor cu caracter personal” care vine în sprijinul instituțiilor și firmelor care prelucrează date cu caracter personal și care trebuie să cunoască NOUL REGULAMENT UE nr. 679/ 2016, privind protecția datelor cu caracter personal. Durata cursului este de o zi, în intervalul 09.30 – 17.30, la sediul CCIA, iar la final participanții vor primi “Diplomă de participare emisă de CCIA Brăila”.

Programa cursului cuprinde informații despre: Categorii de date cu caracter personal care fac obiectul protecției; Tipuri de operațiuni care intră sub incidența Regulamentului de protecție a datelor personale (Situații de excepție); Protecția datelor cu caracter special; Responsabilul cu protecția datelor personale (Atribuții, obligații, drepturi și limitări profesionale); Sisteme de protecție a datelor personale; Managementul incidentelor cu date cu caracter personal; Comunicarea în managementul protecției datelor cu caracter personal; Transferuri interne și internaționale ale datelor cu caracter personal, precum și studii de caz.

Detalii suplimentare privind înscrierea, prețul și modalitatea de plată, la telefon: 0725974787, persoană de contact Cristiana Surdu – șef comp. Resurse umane și managementul calității.

LĂSAȚI UN MESAJ