SC “Kaliophion Medical” SRL, de la medicină la business

Experiența și pasiunea în domeniul medical pot conduce la o afacere de succes. SC “Kaliophion Medical” SRL este un exemplu în acest sens. Firma oferă servicii de diagnostic ecografic al diverselor afecțiuni, fiind una dintre cele mai cunoscute în special pentru ecografie mamară 3D. Paciente din toate colțurile țării apreciază serviciile oferite de cabinetul medical al doctorului Claudiu Leonida, diagnosticele stabilite aici fiind puncte de plecare sigure pentru intervențiile din marile centre universitare.

0
2901
views

De mai bine de trei ani de zile SC “Kaliophion Medical” SRL a medicului Claudiu Leonida oferă servicii performante în domeniul ecografiei, destinate în special depistării precoce a cancerului la sân. Medicul militar născut în Turnu Severin, venit prin repartiție în Brăila în anul 2004, a identificat oportunitatea dezvoltării profesionale în domeniul ecografiei, motiv pentru care în anul 2015 a achiziționat pentru prima dată unul dintre puținele ecografe performante existente în țară, care îi permite depistarea precoce a tumorilor la sân, dar și a altor afecțiuni. Afacerea doctorului Claudiu Leonida s-a dezvoltat permanent, iar determinarea, implicarea și dinamismul medicului au făcut ca serviciile sale să fie extrem de căutate și apreciate de oameni din aproape toată țara. Multe paciente din București au ajuns astfel, în ultimii ani, la Brăila pentru a beneficia de serviciile oferite de firma “Kaliophion Medical”.

“Am descoperit acest ecograf făcut special pentru depistarea precoce a cancerului la sân și după negocieri cu firma «Siemens» am ajuns la un numitor comun și am putut să achiziționez această aparatură performantă. Sunt doar două astfel de ecografe în toată țara. Acesta a fost punctul de plecare. Ulterior m-am dezvoltat și pe alte domenii tot pe parte de ecografie”, afirmă dr. Claudiu Leonida. Acest ecograf a fost conceput în mod expres pentru ecografie mamară 3D. Imaginile surprinse de aparat sunt volumetrice, sânul se poate observa în ansamblul lui, nu fragmentar, ceea ce permite medicului să aibă o imagine de ansamblu asupra ecografiei, acest fapt ajutând mult în depistarea unor leziuni de foarte mici dimensiuni, care în mod normal sunt greu de văzut la ecografia obișnuită, mamografie sau RMN.

Specificul activității cabinetului este cel de diagnostic ecografic al diverselor afecțiuni pe toată sfera corpului uman cu excepția ecografiei cardiace și a celei de monitorizare a sarcinii.

La doi ani după achiziționarea primului ecograf, dorind să țină pasul cu tehnologia și dezvoltarea din domeniul medical, în 2017 medicul a schimbat ecograful cu unul de ultimă generație, vârful de gamă existent în acel moment la “Siemens”.

“În ultima perioadă pacientele au sânii foarte denși, fiind greu de văzut pe mamografie o leziune în stadiul incipient. Aceste paciente, indiferent de vârstă, au nevoie de investigații de ecografie mamară, investigatia de prima intentie pentru acest tip de san. Ecografia mamara 3D aduce informații în plus față de ecografia clasică de sân. Văzând sânul în ansamblu poți să observi niște modificări ce apar în stadiu incipient mult mai repede decât pe ecografia clasica sau alte investigații imagistice”, susține medicul.

Diagnostic rapid, rezultate pozitive

Serviciile medicale oferite de dr. Claudiu Leonida din Brăila se diferențiază pozitiv față de alte cabinete de același gen din țară atât prin tehnologia disponibilă, cât mai ales prin viteza de reacție necesară în astfel de situații.

“Încerc să mă mișc extraordinar de rapid deoarece știu că pentru o pacientă cu tumoare mamară timpul este esențial. Cu cât pierdem mai mult timp în stabilirea concretă și sigură a diagnosticului, cu atât șansele să aibă probleme sau să se extindă boala sunt mai mari. Și atunci timpul este esențial pentru aceste paciente”, explică acesta.

Statistica arată că în ultima perioadă sunt tot mai multe persoane care au nevoie de servicii medicale în domeniul oncologic. Medicul afirmă că față de acum 150 – 200 de ani speranța de viață a crescut, datorită în principal evoluției medicinei și a medicamentelor. Dacă în urmă cu 150 de ani se putea muri de la o infecție dentară, acum lucrurile s-au schimbat. Odată cu creșterea speranței de viață organismul are mai mult timp la dispoziție să îmbătrânească și automat sfera oncologică a crescut foarte mult, iar patologia este diferită la doi oameni care prezintă aceeași boală. Potrivit medicului, indiferent de evoluția tehnologică, omul în medicină este de neînlocuit. Flerul, cunoștințele medicului și abilitatea acestuia de a vedea imaginea de ansamblu fac diferența atunci când vine vorba de identificarea problemelor de sănătate și de găsirea soluțiilor potrivite.

Prevenția rămâne însă esențială, arma pe care o au pacienții în fața bolii. În permanență doctorii le sugerează femeilor un control al sânului o dată pe an deoarece într-un interval de timp atât de scurt boala nu se poate agrava astfel încât viața pacientei să fie pusă în pericol. Prevenția este recomandată de dr. Claudiu Leonida care afirmă că indiferent cât de bine poți face autoexaminare, aceasta nu se compară cu o investigație imagistică cu aparatură performantă.

Îmbucurător este faptul că tot mai multe paciente cu vârsta de până în 35 de ani au înțeles importanța prevenției și vin la control din proprie inițiativă. Din nefericire mentalitatea celor de peste 40 de ani, cu predispoziție mai mare către astfel de probleme de sănătate, nu s-a schimbat.

La cabinetul “Kaliophion Medical” din Brăila vin paciente din toată țara, inclusiv din București. Specialiștii de la Institutul Oncologic din capitală apreciază munca și rezultatele obținute de medicul Claudiu Leonida, astfel încât ei înșiși recomandă pacientelor să vină la Brăila pentru ecografii, biopsii și diagnostice precise.

Antreprenor în domeniul medical

Activitatea unui medic care lucrează în domeniul privat este una intensă, programul stabilit la începutul unei zile schimbându-se deseori, odată cu apariția unor urgențe, absolut toate cazurile având aceeași importanță și fiind tratate cu aceeași seriozitate și dedicare. Ritmul alert impus de profesie trebuie gestionat cu atenție pentru ca programările medicale și timpul dedicat pacienților să se îmbine cu administrarea unei afaceri. Ca în oricare alt domeniu, dacă muncești suficient de mult și crezi în visul tău, vei reuși să identifici oportunitățile pentru atingerea obiectivelor propuse. Așa cum a descoperit și medicul Leonida, există oameni pe care te poți baza. “Am avut bucuria de a cunoaște și de a relaționa cu oameni care m-au ajutat dezinteresat. Niciodată nu poți face singur 100% ce ți-ai propus. Pentru ajutorul acordat le sunt dator și le voi rămâne acestora recunoscător și pe viitor”, mai spune medicul.

Deși afacerea inițiată de medic la Brăila ar fi putut avea succes oriunde în țară, acesta a ales orașul nostru și intenționează să dezvolte conceptul. Apariția cabinetului “Kaliophion Medical” a fost primul pas în planurile de viitor ale lui Claudiu Leonida.

“În câteva săptămâni sper să trec la următoarea etapă pe care mi-am propus-o. Proiectul va continua. Intenționez să fac la un moment dat un centru de oncologie dotat cu aparatură de ultimă generație, care să ofere toate serviciile pe parte oncologică. Din momentul în care o persoană intră în clinică pentru un control, dacă este depistat cu un cancer, să poată beneficia de tot tratamentul oncologic – chimioterapie, radioterapie, poate și partea de chirurgie. Dorința mea ar fi ca pacienții să își poată rezolva problemele de sănătate aici, fără să fie nevoiți să meargă în alte orașe. Vreau ca toate serviciile medicale de care are nevoie un pacient să se regăsească într-un singur loc. Nu doar brăilenii ar putea profita de o astfel de oportunitate, ci și pacienții din județele învecinate”, declară dr. Leonida.

Un astfel de proiect implică nu doar costuri foarte mari, ci și amplasare într-o zonă care să permită o construcție de amploare. La fel cum se întâmplă în alte județe din țară, unde administrația locală oferă sprijin divers antreprenorilor, și în această situație, medicul Leonida consideră că ar putea fi susținut de autorități prin identificarea și punerea la dispoziție a terenului aferent realizării unei astfel de clinici: “Construcțiile din domeniul oncologic trebuie să respecte anumite criterii și condiții și nu poți să găsești cu ușurință un spațiu adecvat. Trebuie realizată o construcție nouă, fiind necesară existența unui circuit al pacienților. Autoritățile ar putea pune la dispoziție terenurile pentru așa ceva”.

Tot ceea ce doctorul Claudiu Leonida a realizat până în prezent și ceea ce își propune să facă pe viitor este pentru sprijinirea pacienților mai ales în condițiile în care uneori veștile nu sunt tocmai bune. Pentru fiecare pacient în parte medicul face tot posibilul să identifice și să urmeze cele mai bune scheme de tratament.

“Încerc să le transmit pacientelor o stare de relaxare cât se poate în condițiile respective. Chiar m-a întrebat o pacientă în urmă cu câteva zile de unde mă încarc. I-am răspuns – «De la voi». Chiar și în momentele în care nu dau vești bune totuși încerc să fiu lângă paciente, să le sprijin și în momentul în care toate acestea se finalizează pozitiv cu pacienta operată, întoarsă acasă la familie, aceasta este sursa cea mai importantă de energie pentru mine”, punctează administratorul “Kaliophion Medical”.

LĂSAȚI UN MESAJ