“Declaraţia 100” a fost actualizată

0
44
views

Modificările şi completările aduse „Declaraţiei 100” privind obligaţiile de plată la bugetul de stat sunt următoarele: la secţiunea I – Impozite şi taxe care se plătesc în contul unic, pentru evidenţierea sumelor reprezentând cheltuieli cu sponsorizări deductibile din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor a fost introdus un rând distinct “Suma deductibilă”. Astfel, din impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat pentru trimestrul în care au înregistrat cheltuielile respective se scad sumele reprezentând sponsorizări până la nivelul valorii de 20% din acest impozit. De asemenea a fost introdusă o secţiune care se va completa cu informaţiile necesare evidenţierii sumelor scutite reprezentând impozit pe profit şi impozit pe veniturile microîntreprinderilor, în conformitate cu prevederile Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004. Poziţiile pentru declararea impozitului reţinut la sursă pentru veniturile realizate de către persoanele fizice din drepturi de proprietate intelectuală, din arendarea bunurilor agricole sau în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică au fost eliminate din Nomenclatorul privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, anexă la formularul 100. A fost introdus un nou nomenclator, anexă la formularul 100, şi anume: Nomenclatorul obligaţiilor scutite la plată, potrivit legii,  care cuprinde facilităţile fiscale în vigoare, potrivit prevederilor Legii cooperaţiei agricole nr. 566/2004. Totodată s-au modificat, în mod corespunzător, instrucţiunile de completare a formularului 100.

Actualizările menţionate au intrat în vigoare la data publicării actului normativ în Monitorul Oficial al României, respectiv 18 mai 2018.

Formularul 100 actualizat poate fi descărcat de pe siteul ANAF la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/100.html.

 

LĂSAȚI UN MESAJ