Salonul Auto Pro

În perioda 14 -17 iunie 2018, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Brăila a organizat cea de a XIX-a ediție a “Salonului Auto Pro”.

0
29
views

În deschidere a fost organizată o paradă a mașinilor de colecție, autoturisme ale dealerilor expozanţi și motociclete, care a avut ca punct de plecare Platoul Primăriei Brăila și a parcurs un traseu care a cuprins principalele artere ale orașului: Calea Călărașilor – Centrul vechi – Calea Galați – B-dul Al. I. Cuza – Calea Călărașilor, punctul final fiind Platforma Brăila Mall, unde au rămas până la finalul evenimentului.

Salonul a reunit toți dealerii auto din Brăila – Apan, EstMotors Trade, Irmex, Rădăcini – un dealer din județul Galați – East Truck Center, reprezentant  Iveco, precum și alți furnizori de servicii din domeniu – dealeri anvelope, adezivi, cosmetice auto, transportoare personale electrice, spălătorie mobilă auto.

Vizitatorii au avut ocazia să vadă într-un singur loc 18 mărci de autoturisme: Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Honda, Iveco, Jeep, Mazda, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Suzuki, Toyota, Volkswagen. De asemenea, au fost prezente Apan Top Selection (selecție de mașini rulate) și Irmex – Bosch Car Service. A fost expusă și o ambarcațiune Sea Ray, aparținând firmei Motor International Service.

Pe durata “Salonului Auto Pro”, s-au desfășurat evenimente menite să bucure vizitatorii: demonstrații de îndemânare oferite de piloți profesioniști, demonstrații de karturi, concurs de biciclete, concurs de fotografie.

Domnule președinte al CCIA, Ștefan Fusea, sunteți mulțumit de cum a ieșit ediția de anul acesta a Salonului Auto Pro”?

Consider că a fost cea mai reușită ediție a “Salonului” de când am venit la conducerea Camerei. Pentru a doua oară au participat toți dealerii auto din Brăila – Apan, EstMotors Trade, Irmex, Rădăcini, numai că anul acesta evenimentul s-a desfășurat pe o suprafață mult mai mare, circa 8.000 mp, numărul de exponate fiind de peste 140 de modele, aparținând celor 18 mărci auto expuse. Din Galați a fost prezentă doar firma East Truck Center, reprezentantă IVECO, ceilalți dealeri auto, din diverse motive, nu au putut participa.

În plus, am avut o promovare a evenimentului mai bogată, realizată prin mijloace diverse: radio, presă scrisă, facebook, website-uri, e-mail, afișe și flyere, caravana mașinilor de colecție, a autoturismelor dealerilor expozanți și motocicletelor din deschiderea evenimentului. Pe lângă acestea, Brăila Mall, gazda evenimentului, a avut propria campanie de promovare a “Salonului” prin panouri electronice, on-line, afișe în incinta centrului comercial.

Cu toate acestea, numărul vizitatorilor nu a fost cel așteptat. Este adevărat că temperatura a fost ridicată, probabil și din acest motiv brăilenii nu au fost prezenți așa cum ne-am fi dorit. Este și motivul pentru care anul viitor am decis să organizăm evenimentul în a doua decadă a lunii mai.

Ce acțiuni mai pregătiți anul acesta pentru mediul de afaceri?

Deja am demarat organizarea Târgului Național “AgriCultura”, ajuns la cea de-a XXII-a ediție, manifestare recunoscută atât pe plan local, cât și la nivel național. Anul acesta târgul se va desfășura în perioada 27 – 30 septembrie, tot pe platforma Brăila Mall, ca și în ultimii ani. Au început înscrierile, și-au anunțat deja prezența atât firme care au participat la edițiile anterioare, cât și firme noi. Ne dorim să reușim să avem, an de an, cât mai mulți expozanți și bineînțeles și fermieri interesați să achiziționeze mașinile și echipamentele prezentate.

Vom încheia anul, în ceea ce privește evenimentele importante organizate de Camera de Comerț, cu “Topul firmelor brăilene”, ediția a XXV-a. Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când Camera de Comerț și Industrie a României și Camerele Județene au hotărât să promoveze reușita și performanța în afaceri prin organizarea acestei manifestări devenită tradițională în toate județele. Sperăm ca această ediție să se bucure de cel puțin același interes ca și în anii precedenți, din partea reprezentanților firmelor premiate. “Topul firmelor” va avea loc la începutul lunii noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ