Lideri pentru comunitate

Comunitatea „John Maxwell Team” Brăila-Galați în parteneriat cu Universitatea „Constantin Brâncoveanu” Brăila a deschis, pe 13 iulie 2018, o serie de evenimente inedite pentru orașul dunărean - „Lideri pentru comunitate”.

0
75
views

De la sesiunea de prezentări nu putea lipsi ziarul „Mercur Economic”. Corina Ciuraru, redactorul șef al publicației editate de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila a susținut o prezentare „Mercur Economic – Exercițiu de cetățenie activă” a acestui produs nou apărut pe piață care vine să susțină mediul de afaceri local.

Tinerii sunt încurajați să se exprime și să își facă cunoscute ideile, motiv pentru care unul dintre speakeri a fost Gabriel Ion, reprezentantul Forumului Tinerilor din România care prin proiectul „Empower YOUth”, dedicat tinerilor adolescenți are ca scop principal dezvoltarea personală a acestora.

Cum poate o simplă pasiune să se transforme într-o idee care să fie mai apoi implementată la nivelul comunității și să vină în sprijinul unei categorii aparte de populație – copiii – numai inițiatorul proiectului „Despre echilibru!”, Didi Mocanu ne poate spune. Regulile de circulație pentru bicicliști sunt explicate puștilor de la patru școli din oraș, iar programul va fi extins și la alte unități de învățământ.

Brokerul Gabriel Stoica îi învață pe antreprenorii brăileni educație financiară și impactul acesteia în societatea modernă, în speranța că cei tineri vor deprinde abilitățile necesare nu doar pentru a-și gestiona banii într-o afacere, ci și pentru a  recunoaște o problemă, astfel încât să ceară ajutor de specialitate și să poată trece la nivelul următor.

Aceeași nevoie identificată de Lucian Căprariu în patru situații din domenii diferite are potrivit acestuia o singură rezolvare. „Doar cerul e limita!” – ideea înființării unui aeroport la Brăila ar putea fi soluția mobilității și deci dezvoltarea orașului în situații diverse.

Pasiunea pentru cinematografie s-a dezvoltat într-un proiect inedit – „Cinematograful de artă CINEFEEL” pentru Dan Ciurea. Cele mai frumoase proiecții își așteaptă iubitorii până pe 26 august, în Piața Traian, nr. 2, Centrul de Creație.

Antreprenorii din Brăila și Galați au posibilitatea să participe la un eveniment special de leadership dedicat lor, „Live2Lead”, pe 24 noiembrie 2018. Mihaela Pătârlăgeanu spune că acest proiect reprezintă o oportunitate pentru conectarea cu lideri care au același spirit, care împărtășesc pasiunea pentru leadership și învățare.

Marius Găliceanu, trainer „John Maxwell Team” România spune că dezvoltarea de abilități de leadership se realizează de către fiecare individ până la limita competenței lui, iar succesul este garantat nu doar de modul de gândire al fiecărui leader în parte, ci și de oamenii pe care îi are în jurul său și de competența fiecăruia dintre aceștia.

Comunitatea „John Maxwell Team” Brăila-Galați crede că astfel de întâlniri între oamenii care au dus pasiunile, dorințele lor la un alt nivel, reușind să dobândească abilități de leadership, trebuie să continue motiv pentru care astfel de prezentări vor mai fi susținute în Brăila.

Ziarul „Mercur Economic” va prezenta în numerele viitoare antreprenori locali care și-au pus în practică ideile, dar și poveștile din spatele acestora, obstacolele pe care le-au avut de trecut, tocmai pentru ca produsele, serviciile, pasiunile și crezul acestora să fie o sursă de inspirație și de motivare.

Teodora SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ