FOTO CLICK – un vis inspirat din pasiune

Fotografia a fost și rămâne pasiunea lui Eugen Mocanu care a reușit să își transforme hobby-ul într-o afacere de succes. Soții Mocanu au făcut permanent eforturi pentru a se reinventa în cei 19 ani de activitate, oferind clienților servicii variate, adaptate cerințelor pieței. Afacerea familială a început în 1999 cu fotografia pe film, într-un spațiu aflat pe Calea Călărașilor. Conceptul a evoluat treptat, iar cerințele pieței pentru fotografiile de nuntă în studio i-au determinat pe Magda și Eugen Mocanu să investească într-o nouă locație. În anul 2005, laboratorul și studioul Foto Click s-au mutat pe strada Școlilor, bloc Turn, parter, unde se află și în prezent.

0
157
views

Lumea văzută prin obiectivul aparatului de fotografiat l-a atras încă din adolescență pe viitorul antreprenor, care a învățat secretele fotografiilor pe film în apartamentul părinților săi, transformând un colț din acesta în laborator de developare a filmelor. La sfârșitul anilor ´90 când a apărut firma, pe piață erau multe laboratoare foto cu tradiție în Brăila, dar Foto Click s-a impus treptat în zonă, câștigând respectul clienților prin serviciile oferite. La scurt timp rezultatele au început să apară și afacerea a fost mutată într-un spațiu generos, propice pentru amenajarea studiourilor în care, ani de zile, s-au făcut fotografii de calitate pentru diverse evenimente. Aparatura performantă, schimbarea permanentă a decorurilor, profesionalismul au atras clienții și au făcut ca Foto Click să devină unul dintre cele mai mari și mai cunoscute studiouri din regiunea de sud-est.

Odată cu dezvoltarea tehnologiei și apariția calculatoarelor personale de ultimă generație, tot mai multe persoane au început să își păstreze fotografiile în format electronic.

„Era digitală ne-a făcut să ne schimbăm planurile, să ne lărgim orizonturile prin trecerea la un alt tip de servicii, apreciate și solicitate de clienți. Tot ce am făcut a fost din pasiune și atunci lucrurile s-au dezvoltat firesc. Oamenii revin pentru produsele oferite, calitatea și modul în care încercăm să le răspundem până și celor mai exigenți dintre ei fiind atuurile noastre”, spune Magda Mocanu.

În ciuda faptului că serviciile sunt variate, fotografia rămâne principalul obiect de activitate al firmei brăilene. Aparatele digitale sunt accesibile tuturor, motiv pentru care se întâlnesc tot mai puțini pasionați de arta fotografiei clasice. O bună perioadă de timp fotografia imprimată nu a mai fost de interes, însă în prezent se poate constata o revenire la dorința oamenilor de a-și păstra amintirile pe hârtie. Există chiar și unii nostalgici care încă lucrează cu aparate foto pe film. Chiar dacă în prezent Foto Click nu mai are serviciul de developare a filmelor, administratorul Eugen Mocanu se gândește să revină asupra fotografiei pe film și să realizeze un mic laborator pentru developarea acestora, conștient fiind că arta fotografiei clasice trebuie încurajată și adusă în atenția publicului tânăr.

Oferte personalizate

În prezent Foto Click oferă servicii diverse, unul dintre cele mai apreciate fiind printul de mari dimensiuni pe Canvas, o pânză din bumbac 100%, de tipul celor folosite pentru tablouri, de înaltă calitate, care permite imprimarea imaginilor variate, redate în cele mai mici detalii. Tablourile Canvas mari pot fi împărțite în mai multe tablouri mici, setul rezultat fiind o alegere excelentă pentru decorarea modernă a diferitelor locații.

Gravura pe cristale este un alt serviciu apreciat, trofeele, plachetele, paharele de cristal pe care pot fi gravate cu ajutorul laserului atât fotografii, cât și texte, sunt cadouri deosebite care își mențin în timp calitatea și valoarea.

Gravura pe cutii din lemn pentru sticle de vin, ceasuri sau suporturi pentru stick-uri USB, care pot fi astfel personalizate devin cadouri elegante, inedite, alegerea perfectă pentru o ocazie specială.

Mesajele imprimate pe materiale diferite: textile (tricouri, șepci, hanorace, perne), căni clasice sau termo, huse de telefon, brichete, pixuri, agende, ecusoane, cuburi foto, magneți, puzzle-uri (pe lemn sau carton), cupe, medalii sau plachete, invitații pentru nuntă și botez, meniuri personalizate și diverse accesorii necesare organizării unui eveniment demonstrează oferta bogată pe care Foto Click o are în prezent.

Clienții au posibilitatea să particularizeze autocolantul pentru mobilă, pereții interiori sau vitrinele magazinelor, Foto Click aflându-se la dispoziția lor în acest sens. În plus, tot aici se regăsesc servicii de xerox, imprimare, transfer casete video în format digital, precum și fotografie pe ceramică pentru monumente funerare.

Foto Click imprimă fotografii prin procedeul clasic, la o calitate superioară, cu cerneală sau laser, de pe orice suport: telefon, tabletă, aparat foto, CD sau DVD, stick USB, chiar și după fotografii mai vechi, pe hârtie, în cel mai scurt timp. De asemenea fotografiile deteriorate pot fi retușate și recondiționate în magazin.

Firma a păstrat un mic studio foto pentru realizarea fotografiilor pentru diferite documente: legitimații, buletin, pașaport, permis de conducere, vize de călătorie, atestate profesionale sau card tahograf.

„Avem activitate continuă și multe comenzi. Le onorăm pe toate, atât pentru persoanele fizice, cât și cele pentru firme, uneori chiar și în afara țării. Suntem dispuși să ne adaptăm cerințelor clienților, nu îi refuzăm niciodată și ne propunem pentru viitorul apropiat să investim într-un laborator mult mai performant decât cel pe care îl avem în prezent, cu ajutorul căruia am putea să realizăm albume foto-carte”, a precizat Magda Mocanu.

Roxana NEAGU

Teodora SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ