Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități

Sub sloganul Pot ce poți și tu, angajează-mă!, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) marchează Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă. Acțiunile vor avea loc în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități și își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio–porfesională a persoanelor cu dizabilități.

0
27
views

În acest context, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila organizează, luni, 3 decembrie 2018, începând cu ora 12.00, „Bursa locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi”, ce va avea la sediul instituției, b-dul Dorobanţilor, nr. 603 – 605.

Angajatorii interesaţi să comunice oferta de locuri de muncă, adaptată acestor categorii de persoane, trebuie să completeze formularul „Situaţia locurilor de muncă vacante”, anexa nr. 1 A la „Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”, reglementate prin H. G. nr. 174/2002, cu modificările şi completările ulterioare la tel/fax 0239/611386, fax 0239/611519 sau e-mail: ajofm@br.anofm.ro.

Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

Reamintim angajatorilor că ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat.

LĂSAȚI UN MESAJ